Loading…

Over TAALkunstig

Uw partner in vertalen, correctie en tekstschrijven

JoyceTAALkunstig is een tekst- en vertaalservice, opgericht door Joyce Libregts-Leijtens, MA. TAALkunstig weerspiegelt mij als een persoon die geboeid is door alle facetten van zowel taal als kunst en cultuur. Niet voor niets stortte ik mij enkele jaren terug op de opleiding Taal- en Cultuurstudies en rondde ik vervolgens eveneens succesvol mijn masteropleiding in de cultuurwetenschappen af.  Binnen deze studies heb ik veelvuldig gestoeid met taal, cultuur en de manier waarop deze in elkaar verstrengeld zijn.

Mijn kijk op vertalen, corrigeren en schrijven

TAALkunstig verwoordt vooral mijn visie op taal: Ik zie het werken met teksten en talen als een tweezijdig proces, waarbij ik met alle accuratesse een tekst behandel en tegelijkertijd mijn creatieve kijk op zaken benut om diezelfde tekst aantrekkelijk te maken.  Met TAALkunstig wil ik verder kijken dan letters en leestekens. Een tekst zonder spel- en stijlfouten leest prettig en wordt serieus genomen, maar moet ook aansprekend zijn voor de door u beoogde doelgroep. En een vertaling is pas écht goed wanneer het geen omzetting van een brontekst naar een andere taal, maar naar een andere taalcultuur is.

Neem gerust contact op

Wilt u meer over mij weten? Dan nodig ik u van harte uit contact te leggen via diverse sociale mediakanalen (via de buttons rechts bovenin) of mij een e-mail te sturen via info@taalkunstig.nl. Voor een actueel curriculum vitae verwijs ik u graag door naar mijn LinkedIn-pagina. U kunt de meest recente versie van mijn CV tevens in PDF-formaat opvragen door mij te e-mailen.